Möt Anna på hyvleriet

Published by klsadmin on

Medarbetare Anna Hamstig Lund på hyvleriet hos Krekula & Lauri Såg

Rätt och slätt på hyvleriet för Anna!

Anna Hamstig Lund arbetar på hyvleriet och gillar att vara med där det händer. Trots sina 28 år har hon redan hunnit utbilda sig inom hotell- och restaurang, tagit lastbilskort, kört dumper i gruva och drivit lanthandel med sin mamma.

– Nu har jag hamnat på rätt plats. Mitt jobb är fantastiskt, säger Anna.

I två år har Anna arbetat på Krekula & Lauri Såg. Det började 2015 med ett sommarjobb på justerverket och sen fick hon jobb på hyvleriet. Hon har även stärkt upp andra avdelningar när det behövts.

Hur trivs du på jobbet?

– Jag trivs riktigt bra. Vi är ett roligt team som är blandat med både killar och tjejer i olika åldrar. Vi kommer så bra överens och har kul tillsammans. Vi kan skoja med varandra och allt känns naturligt, berättar Anna.

– Det som jag också tycker om är att jag kan bo där jag jobbar, slipper pendla, har bra arbetstider och jag känner mig omhändertagen av arbetsgivaren.

Postar hyveln

Anna klyver, hyvlar och packar den hyvlade färdigråvaran innan den går vidare till kund. Hon har skaffat sig en unik kompetens på hyvleriet som inte så många har. Anna ansvarar för att posta hyveln, att ställa in den rätt och det görs dagligen.

– Att posta är lite speciellt. Det tar tid att lära sig hur man gör för att ställa in måtten och de olika skären. Jag har lärt mig av erfarenhet och fått arbeta nära de som varit duktiga, förklarar hon.

Engagemanget är stort

För Anna är det viktigt att göra ett bra arbete.

– Jag är noggrann i mitt jobb, ibland kanske för noga men jag vill göra ett bra jobb så vi behåller kunderna och visar vad vi kan.

– Jag brukar tänka på slutprodukten och ser min del i en större helhet. Jag vill inte bara göra det jag ska och sen lämna arbetet. Jag tycker att mitt jobb är intressant.

Medarbetare Anna Hamstig Lund på hyvleriet hos Krekula & Lauri Såg

Categories: Medarbetare